naam

De een doet wat hij kan
  een ander leert ervan

leeg
Stadswandelingen door Oss

Kunstwandeling in het centrum van Oss

Het Maasland Gilde Oss organiseert op verzoek een kunstwandeling in het centrum van Oss. Een stadsgids van het Maasland Gilde verzorgt een rondleiding die start en eindigt bij K26 of een af te spreken startplaats. De wandeling is uitgewerkt door de Oss kenner Jan Ulijn.
De wandeling duurt twee keer drie kwartier met indien mogelijk een pauze in K26. Aanvangstijd in overleg. Kosten € 2,50 per persoon.
Een afspraak maken voor een groep is  mogelijk bij het Maasland Gilde.
Kosten € 2,50 per persoon, minimaal € 20,- per groep.

Stadswandeling door Oss

Wilt u ook Oss bekijken met andere ogen, gewezen worden op details waar we anders gewoon aan voorbij lopen?
Iedere eerste woensdag van mei t/m september worden er stadswandelingen georganiseerd.
De begeleidende gidsen van het Maasland Gilde geven u tijdens de wandeling uitgebreide informatie over het oude en het nieuwe Oss, over de achtergronden van de historische panden en van historische plekken. In de route zijn onder meer opgenomen het museum Jan Cunen, De Grote Kerk en de gedempte stadswallen.
De wandeling begint ’s middags om twee uur bij Stadsherberg Wilhelmina Spoorlaan 56, tegenover het station. De wandeling duurt ongeveer twee uur en bevat een pauze. De route is rolstoelvriendelijk. De kosten bedragen € 2,50 per deelnemer (kinderen € 1,50)

Voor groepen organiseren wij het hele jaar door stadswandelingen, ook in de herfst en winter!!

Op afspraak worden wandelingen georganiseerd op andere dagen, die wandelingen zijn uiterst geschikt voor familie- of bedrijfsuitjes.
Tijdige reservering is noodzakelijk. Neem hiervoor contact op met het Maasland Gilde Oss.
Het starttarief voor een wandeling op afspraak is € 20,00.
wandelfolder
Download de folder 'Stadswandelingen' (pdf-bestand)

Virtuele wandeling

Aan de hand van gedigitaliseerd fotomateriaal kan een virtuele stadswandeling door Oss gemaakt worden. De beelden worden uitgebreid voorzien van deskundig commentaar door een Gilde gids. Bij deze "zittende" wandeling komen alle grote en kleine monumenten voorbij. Deze wandeling is uitermate geschikt voor grotere groepen mensen of voor bewoners van verzorgingstehuizen. Klik hier voor meer informatie

Bezoek aan atoomschuilkelder

Osse stadsgids Jan Ulijn is maf van geschiedenis

molenstraat 29 Stadsw_sept10_10 Stadsw_sept10_47 Stadsw_sept10_58 B_09_archief kunstroute